Met het omhangen van de ambtsketen is het officieel: Janne is de nieuwe kinderburgemeester van Wageningen. Hiermee nemen we afscheid van Kathy, waarmee WagaStorm op 5 mei 2023 het bevrijdingsfestival Gelderland openden op het hoofdpodium. De nieuwe locokinderburgemeester is Zoey.

WagaStorm was uitgenodigd om aan het programma deel te nemen van deze bijzondere dag. Naast een feestelijk programma werden er ook alvast wat lijntjes uitgezet om Janne haar doelen te realiseren tijdens haar ambtstermijn. Één van die doelen is namelijk Wageningen kleurrijker maken, “en met wie kan dat nou beter dan met WagaStorm?”, aldus burgemeester Floor Vermeulen.

Maar ook de doelen van locokinderburgemeester Zoey sluiten aan bij wat WagaStorm voor ogen heeft voor Wageningen, namelijk: meer inclusiviteit, ook voor kinderen.

De functie kinderburgemeester (KB) is niet alleen symbolisch. Zo vertegenwoordigd de KB ook de kinderen van Wageningen tijdens officiële momenten zoals de stille tocht op 4 mei en de opening van koningsdag.

Wij wensen Janne en Zoey ontzettend veel plezier en succes het komende jaar en we kijken ontzettend uit naar een mooie samenwerking met zowel de loco, als met de kinderburgemeester.

Kinderburgemeester Wageningen